Brasil cacau Keratin tretman

Uputstvo za upotrebu

image

Brasil Cacau Keratin tretman

Brazilski keratin služi za momentalnu regeneraciju, ispravljanje oštećene kose, vraćanje visokog sjaja kao, i uklanjanje naelektrisanosti i ućebanosti dlake.

1.

Brasil Cacau Anti Residue Šampon
BRASIL CACAU ANTI RESIDUE ŠAMPON

Kosu operite dva puta bez balzama sa šamponom.

2.


RAD SA FENOM

Kosu prosušiti oko 80%, zatim podeliti kosu na krst, na četiri sekcije.

3.

Brasil Cacau Brazilian Thermal Reconstruction Keratin
BRASIL CACAU
BRAZILIAN THERMAL RECONSTRUCTION

Preparat staviti u jednu činiju (obavezno staviti rukavice, u slučaju da ih niste stavili ruke će biti smežurane kao da ste ih držali u regeneratoru duže vremena). Nanesite preparat.

4.


RAD SA FENOM

Posle nanošenja preparata, kosa se prosuši hladno-toplim vazduhom naizmenično. U proseku oko 80% kosu sušiti dalje od lica prema nazad, bez obzira da li imate šiške ili ne. Isfenirati celu kosu.

  • Prosek trošenja BRASIL CACAU BRAZILIAN THERAM RECONSTRUCTION je od 30 do 70 ml.
  • Kod kovrdžave kose, preparat se nanosi 1cm od korena jer se teže fenira ako se nanese previše, dok se kod talasaste kose nanosi 2 do 3 cm od korena. Moguće je raditi krajeve, krunicu ili šiške u zavisnosti od želja i potreba.
  • Kod mazanja je jako bitno da se ne stavlja previše preparata, jer što više stavite više će preparat isparavati (sve što ispari je višak i nepotrebna potrošnja preparata) i duže ćete fenirati kosu.
  • U slučaju da je neki pramen ostao suv posle feniranja, potrebno je ponoviti mazanje i dofenirati.

Ukoliko želite da postignete efekat REGENERACIJE kose onda je proceduri ovde kraj! Za efekat ispeglane kose nastavite da pratite uputstvo.

5.


RAD SA PEGLOM

Za ispravljanje kose neophodno je podeliti kosu na krst po sekcijama i u mestu zagrevati sekcije nekoliko puta otvaranjem i zatvaranjem pegle.

6.

Brasil Cacau Deep Condition Maska
BRASIL CACAU DEEP CONDITION MASKA

Po završetku peglanja, kosu je neophodno isprati vodom a zatim naneti preparat.

7.


10 MINUTA

Preparat ostaviti da stoji 10 minuta, a zatim isprati kosu.

8.


RAD SA FENOM

Osušiti i isfenirati kosu po potrebi.

  • Farbanje kose je dan pre tretmana ili dve nedelje posle tretmana.
  • U proceduri nema grešaka, samo nemojte stavljati previše preparata na kosu jer će ona upiti koliko joj je potrebno, dok će ostatak izbaciti u vidu pare. Sekciju pokvasiti i malo bolje krajeve utrljati i to je to.
  • Slana voda i hlor smanjuju efekat keratina, zbog toga bilo bi bolje da se tretman radi posle letovanja na moru. Tretman se može raditi i pre letovanja kako bi se lakše održavala kosa.
  • Preporučuje se upotreba šampona bez hlorida zbog dužeg trajanja keratina na kosi. Ukoliko ne želite da koristite šampon bez hlorida možete nastaviti korišćenje šampona sa malo dodatka pakovanja za krajeve.
  • Napominjemo da pegle moraju biti zagrejane na minimum 180 stepeni! Ukoliko imate nedoumicu koju peglu da koristite možemo Vam pomoći pri izboru najbolje.